donderdag 2 april 2015

Het bouwen van het bijenhuisje


Mijn wens was een bijenhuisje. Een huisje waar de kasten en de korven meer beschermd zijn tegen het extreme weer. De bijen kunnen nu even hun vleugels strekken, ook als het heel erg hard waait. De regen slaat minder hard op de kast in en het hout blijft langer goed.

Een aantal weken geleden zijn Pa, Reinoud en Ruud begonnen aan de bouw van de bijenstal. Het is fijn om met hen te werken en met oude knoei, zoals mijn vader het noemt. De dakpannen komen van Rinus oude dak, de wanden zijn gemaakt van oude planken van de kaasboer, de windveren zijn van Reinouds schutting en de constructie is gemaakt van oude balken uit het huis van Marion. Alleen schroeven, spijkers, steunhaken en panlatten heb ik nieuw gekocht. Met de eerste giften uit de crowdfuding en met de enorme inzet van Rein en Pa is het bijenhuisje nu klaar.

Gister moesten we schuilen tegen de harde wind en de regen. In het huisje voelden de mannen ze zich weer eventjes kleine jongens. "We hebben een mooie hut gemaakt en jij mag imker spelen" zeiden zij. "Ik ben voor!" antwoordde ik.

Persoonlijke ben ik vooral geraakt door de tomeloze, geheel belangeloze inzet van mijn vader en van Reinoud. In weer en wind hebben ze staan zagen, timmeren, schroeven en meten. Bij voorkeur in die volgorde, en het is fantastisch  geworden. We zijn zeer tevreden over het resultaat en gezien de storm die we hebben gehad weten we ook dat het een solide bouwerk is. Dit huisje blijft nog wel even staan. Nu de tuin aanplanten...

Doneren voor het bijenparadijs kan nog steeds op:

Stichting Kiemkracht64
ovv:  Ik draag Bij 
NL 19 RABO 0145 2364 55

Geen opmerkingen:

Een reactie posten